Tuesday, May 19, 2009

Elena Udrea susține "the land of choice"

Ministerul Turismului va continua să susţină imnul turistic al României şi va intensifica acţiunile de promovare a acestuia, chiar dacă la OSIM există mai multe cereri de înregistrare ca marcă a sintagmei "the land of choice", a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Turismului, Elena Udrea.

"«The land of choice» este un vers din imnul turistic al României. Ministerul Turismului a folosit această sintagmă încă de la mijlocul lunii aprilie, în campania de lansare a respectivului imn", a spus Udrea.

La Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) există mai multe cereri de înregistrare ca marcă a sintagmei "the land of choice" sau a unor variaţiuni ale acesteia.

Pentru înregistrarea ca marcă a expresiei "the land of choice" a fost depusă o cerere din partea unei persoane fizice, Florin Ioan Zamfir, din Iaşi, pe data de 30 aprilie 2009, iar pentru sintagma "Romania, the land of choice" la OSIM este depusă o cerere de înregistrare ca marcă din partea cabinetului individual de avocatură Năstase Iulian Bogdan din satul Daia, comuna Roşia, judeţul Sibiu.

Udrea apreciază că este inacceptabil ca "anumiţi impostori" să încerce înregistrarea sintagmei ca marcă ce le-ar aparţine.

"În timp ce noi ne străduim să îmbunătăţim imaginea ţării noastre cu cheltuieli cât mai mici, unii indivizi stau la colţ şi vor bani pentru a ne lăsa să continuăm aceste eforturi", susţine ministrul Turismului.

Udrea a precizat că cei care încearcă să înregistreze "the land of choice" ca marcă nu au cerut încă bani ministerului, însă crede că acesta este motivul pentru care au făcut solicitările la OSIM.
"Nu avem niciun fel de motive, nici de natură legală, cu atât mai puţin de natură morală, care să ne determine să abandonăm acest proiect. În consecinţă, vom continua să susţinem imnul turistic al României şi vom intensifica acţiunile de promovare a acestuia", a conchis Udrea.

http://www.mediafax.ro/

Blog Widget by LinkWithin
ROMANIA © 2008 Por *Templates para Você*